Geschiedenis De Poel Koel- en Vrieshuis

Vanaf 1 januari 2011 is Auke Weening eigenaar van De Poel Koel- en Vrieshuis Surhuisterveen. Met deze overname gaat het bedrijf op naar het 30 jarig bestaan! 

Op 4 augustus 1984 is Pieter de Poel officieel voor zichzelf begonnen na precies 20 jaar internationaal chauffeur te zijn geweest. Het begon met het bouwen van een opslagruimte voor droge waar in Surhuisterveen. Door de economische groei werd de Poel al gauw gedwongen om uit te breiden op het gebied van geconditioneerde opslag. Er werd een vrieshuis gebouwd met een optie om in de toekomst uit te breiden. Deze optie werd binnen een aantal jaren verwezenlijkt waardoor de opslagcapaciteit voor diepvriesproducten werd verdubbeld. De Poel B.V. is inmiddels één van de grotere koel- en vrieshuizen van het noorden geworden.

Op 1 Januari 2011 is Auke Weening begonnen aan de overname van De Poel B.V. om na 25 Jaar dienstverband bij zuivelconcern FrieslandCampina de stap te zetten om voor zich zelf te beginnen.

"Ik was al enige tijd op zoek naar een geschikt bedrijf ter overname. Toen mij ter ore kwam dat De Poel B.V. zocht naar een overnamekandidaat, leek het bedrijf mij in eerste instantie aan de grote kant," zo stelt Auke Weening. "Na een aantal gesprekken kreeg ik er een heel goed gevoel bij. Een typisch Fries bedrijf, met weinig poespas. Deze no-nonsense-mentaliteit is wat mij erg aanspreekt aan het bedrijf."

Pieter de Poel zal nog enkele jaren Auke Weening ondersteunen in de voortzetting van het bedrijf. Alle medewerkers blijven met de overname binnen het bedrijf werkzaam. Pieter de Poel ziet in Auke Weening een uitstekend opvolger voor zijn bedrijf.